Hírek
Ünnepnapok és fejlesztések Bókaházán
Bókaháza 2022. október 18. kedd
 
A nyár nagy rendezvényeként a hagyományos falunapi események pezsdítették Bókaháza kulturális közéletét, méltó keretek közt köszöntötték augusztus 20-át, jeles nap volt nemrég a búcsúünnep, pályázati segítséggel több beruházás valósult meg

Lóth Eszter polgármester így jellemezte az utóbbi időszak történéseit.

- A Falunapot tradicionálisan augusztus első szombatján tartjuk, ez idén is így volt - pillantott vissza a településvezető. - Bár anyagiakat tekintve most kisebb összeget tudtunk fordítani a programokra, a műsor szereplői sikeresen gondoskodtak a jó hangulatról, ami aztán az esti bálon teljesedett ki. Szép közös program volt az augusztus 20-i ünnepség műsorral, az új kenyér szentelésével. A rendezvényt a községháza kultúrtermében tartottuk. Az október elejei búcsúünnepre elkészült egy újabb beruházás: a Magyar Falu Program pályázaton elnyert 5 millió forintból játszóteret építettünk a faluközponthoz közeli Hegy utcában. A hely biztonságos, környezetében kicsi a járműforgalom. Különféle korosztályi igényeknek megfelelő játékelemeket telepítettünk, van csúszdaház kicsiknek és nagyoknak, hinta, libikóka, rugós játékok. A környezetben szabadtéri bútorokat is elhelyeztünk. Nagy öröm volt a búcsúünnep alkalmával tartott avatás, az eseményt lufihajtogatós bohóc bemutatója is kísérte.

A polgármester további két fejlesztésről is említést tett.

- Ugyancsak a Magyar Falu Program pályázatán elnyert 6 millió forint segítségével cseréltük ki a temető kerítését, s új járda is készült. A faluban is folytatjuk a járdaépítést, a Rákóczi Ferenc utcában meglévő gyalogos sáv kap díszburkolatot. Ez belügyminisztériumi pályázati forrásból és önerős kiegészítéssel készül el. Élénk az őszi közösségi élet, a napokban közel 50 fős csoport tett autóbusz kirándulást Szombathelyre és Kőszegre utazva, készül a falu a hagyományos Márton-napi borozgatós pincelátogató programra, amit november 12-én tartanak.

H. Á.

További Bókaháza hírek
Bókaháza 2023. november 15.
Fákat ültettek, kirándultak, idősek köszöntésére, téli ünnepekre készülnek a bókaháziak.
Bókaháza 2023. szeptember 20.
Családi Fesztivál rendezésével búcsúztatták a nyarat Bókaházán, a falu közössége már Szent Mihály napjának búcsúünnepére készül.
Bókaháza 2023. július 18.
Hagyományokra alapozott és helyi adottságokra épített ünnepeket, igényes környezetet alakító hétköznapokat él Bókaháza.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.