Hírek
Közösségben éli az adventi időszakot Cserszegtomaj
Cserszegtomaj 2021. december 10. péntek
 
Ünnepi hangulatot sugároznak már a mindennapokban a karácsony szimbólumai, a hétvégéken pedig műsoros programok teremtenek közösségi légkört Cserszegtomajon.

Advent második vasárnapján a Szabó István Általános Iskola udvarán felállított rendezvénysátorban délutáni gyertyagyújtást és egyházi áldást követően fogadták a hintón érkező Mikulást, aki minden gyermeknek hozott ajándékot. Szórakozást nyújtott Walt Disney meseelőadás, majd Erdélyi Csilla adott koncertet.

Elekes István polgármester a további eseményekről elmondta, hogy December 19-én ugyancsak az iskola területén álló rendezvénysátorban lesz közös gyertyagyújtás 15 órakor, sült gesztenye, forralt bor és ételek kínálata mellett. Óvodások és iskolások adnak műsort, lesz lucázás, karácsonyi dalcsokrot ad elő a Tátika Népdalkör. Vendégként Singh Viki, majd pedig Vastag Tamás koncertezik. Ezúttal is jelen lesznek az állatsimogatóbeli kis jószágok, s a játékpark is várja a kicsiket. Tiszteleg a település jeles tudós személyisége, díszpolgára, dr. Bakonyi Károly neves szőlőnemesítő emlékének. December 22-én, születésének 100. évfordulóján egész alakos kőszobrát avatják fel a róla elnevezett utca elején, a mű helyi alkotó, Lénárd Gábor munkája.

Jelen van a gondoskodás is, a 65 év feletti lakosokat karácsony jegyében vásárlási utalvánnyal ajándékozza meg az önkormányzat, rászorulói körben pedig több mint 100 köbméternyi tűzifát osztanak ki, kályhakészre feldolgozva. A napi feladatok mellett tart a készülődés 2022-re, a fejlesztések tervezésével. Az új évre tekintve Elekes István beszélt arról, hogy újabb bölcsődei csoport elhelyezésének megoldása került napirendre, gyermekorvosi rendelő és gyógyszertár létesítését tervezik, szükséges az iskolafejlesztés, hosszabb távra szólóan pedig új óvodát is szeretnének építeni.

Vigyük át az örömet

Minden év végén számot vetünk magunkban, és igyekszünk az előző évben tett fogadalmainkat, munkánkat végiggondolni. 2019-óta nem olyanok az éveink mint annak előtte, a COVID átírta az életünket. A járvány figyelmeztetett: mekkora érték az egészség, mit jelent az arra való odafigyelés, milyen fontos a magunk, s embertársaink védelme, mennyire nehéz a korlátok közti lét. Ne csak ünnepekkor igyekezzünk a családunkkal több időt tölteni, jobban odafigyelni egymásra, hanem az év többi napjain is. A szeretetet, annak örömét, megélését vigyük magunkkal az új esztendőbe jó erőben, egészségben, békességben. Legyen boldog, sikeres 2022-es évünk.

Elekes István

- Egycsoportos bölcsőde működik, igény van további férőhelyre, most készítjük a támogatást célzó pályázatot. Mintegy 50 milliós beruházással tervezzük az épület és az udvar bővítését, új szabadtéri játékok beszerzésével együtt - mondta a részletekről a polgármester. - Önerőből készülnek már a tervek arra, hogy az egészségház bővítésével gyermekorvosi ellátáshoz és gyógyszertár kialakításához tudjunk lehetőséget teremteni. A jövő évi költségvetésben különítünk el pénzt az iskolafejlesztés terveinek elkészítésére, két új tanterem kialakítása szükséges. A 232 fős tanulólétszámú intézményünkben párhuzamos osztályok elhelyezését két eddigi szaktanterem ilyen célú felhasználásával tudjuk most megoldani. Az iskola és az óvoda egy épületben van, hosszabb távra új óvoda építése a cél, ami mintegy közel 500 milliós beruházást jelent. Ennek tervezését a jövő év második felében szeretnénk elkezdeni. Pályázat kiírására várunk ahhoz, hogy a tomaji településrész temetőjében új ravatalozó építéséhez célozhassunk meg anyagi forrást, mintegy 32 milliós összegben. Közlekedési infrastruktúra fejlesztés terén a nagyobb munkák közt a jövő évben sor kerülhet a Pajtika utcában a csapadékvíz elvezetés megoldására, és új járda építésére, s ha lesz rá pályázati forrás, akkor az utcaburkolat is megújulhat. Hasonló munkálatok lesznek elvégezve a Barlang utcában is, a csapadékvíz elvezetés rendezésével együtt.

H. Á.

További Cserszegtomaj hírek
Cserszegtomaj 2024. március 13.
A természettel való barátság, a közösséget erősítő programok sora és a településfejlesztés hármas egysége jegyében éli tavaszát Cserszegtomaj.
Cserszegtomaj 2023. december 12.
A napokban tartotta meg az éves közmeghallgatást Cserszegtomaj önkormányzata.
Cserszegtomaj 2023. november 15.
A gyarapodás, a gondoskodás, a közélet lakossággal való közös irányítása, az ünnepek és az emlékezések megtartása jellemzi Cserszegtomaj önkormányzatának munkáját.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.