Hírek
Pályázati segítséggel megújul Karmacs egészségháza
Karmacs 2023. október 18. szerda
 
Várhatóan még idei kezdéssel elindulhat Karmacson a háziorvosi rendelésnek és a védőnői szolgálatnak helyet adó egészségház felújítása, több más fejlesztési célú munka mellett.

Kelemen István polgármester elmondta, hogy még az év elején nyújtottak be pályázatot az egészségház rekonstrukciójának támogatására. A TOP-Plusz program keretében 48 millió forintot nyert el a település.

- Önrész igény nélkül tudjuk megvalósítani a beruházást, ami nagyobb részt az épület energetikai korszerűsítését jelenti - emelte ki a polgármester szólva a műszaki tartalomról is: - Hőszivattyús, napelemes rendszerrel lesz megoldva a fűtés, sor kerül a falak szigetelésére, a nyílászárók cseréjére, a belső munkálatok során a helyiségek új burkolatokat kapnak. Az elnyert összegből mindemellett egymillió forintot eszközfejlesztésre tudunk fordítani. A teljes rekonstrukció várhatóan a jövő év szeptemberében fejeződik be. Az építkezés idejének nagyobb részében zavartalanul folyhat az épületben az egészségügyi ellátás, ám tekintve, hogy minden nap van rendelés, amikor a belső burkolatcserékre kerül sor, átmenetileg ideiglenes helyet biztosítunk a betegellátáshoz.

Karmacs számít a Magyar Falu Program várható pályázati kiírásaira.

- Időszerűvé vált a falubusz cseréje, ennek finanszírozásához szeretnénk még anyagi segítséghez jutni, ami az üzemeltetési költségekkel való takarékosság szempontjából is fontos. A közterületfenntartó gépparkunk fejlesztése ugyancsak szükséges. Egy 3,5 tonnás pótkocsi vásárlását tervezzük, ezzel a nagyobbik erőgépünket is jobban ki tudjuk használni, javul a feladatok ellátásának teljesítménye - beszélt a célzott beszerzésekről és azok hasznáról a településvezető.

Dolgozik a hivatali apparátus az új Település­rendezési Terv elkészítésén, a dokumentációval a lakosság a község által működtetett elektronikus felületeken ismerkedhet meg s tehetnek észrevételt. Folyamatban van a szakhatósági véleményezés is. A főbb célokról, jellemzőkről a polgármester elmondta, hogy a tervezet kismértékben szól külterületből belterületbe vonásról, továbbá zöldfelület növelésről, napelem park kialakításának lehetőségéről, a jelenleg érvényes területbeépítési arányok nem változnak.

- Hamarosan sor kerül egy kedves kötelességünk teljesítésére: október végére tervezzük az idősek napja megtartását, köszöntve településünk aranykorú lakóit a szokott módon, vendéglátás keretében kifejezve irántuk a tiszteletünket - mondta Kelemen István.

Horányi Árpád

További Karmacs hírek
Karmacs 2024. március 13.
Testvérkapcsolati jubileum jegyében az erdélyi Csíkszentsimon településen farsangolt Karmacs önkormányzati képviselete.
Karmacs 2023. december 12.
A minap köszöntötték Karmacson az időseket, majd jótékonysági bált rendeztek az óvodáért a szülők, az első decemberi hétvégén feldíszítették a településközpontban a falu karácsonyfáját, megörvendeztette a gyermekeket a Mikulás, az adventi ü
Karmacs 2023. július 18.
Útfelújításokkal indult a településfejlesztés idén Karmacson, az újabb beruházási terv pedig az orvosi rendelő korszerűsítése.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.