Hírek
Az elvégzett munka érvényesülései Kehidakustányban
Kehidakustány 2021. május 18. kedd
 
Nehéz időkben a körülményekhez való alkalmazkodási képességen múlik a lét és a jövő. Az erre alapozott munka eredménye látszik ma Kehidakustány életén, arculatán.

- Mindig is voltak küzdelmes helyzetek, ezen belül kritikus vagy elviselhető körülmények, aztán jöttek könnyebb, szerencsés, jó időszakok, minden változás más és más elvárások elé állította az önkormányzati munkát - fogalmazott Lázár István polgármester. - Én hiszek abban, hogy bármilyen hatás mellett az elvégzett munkával helyt lehet állni. A járványügy befolyása mellett úgy irányítottuk a fejlesztéseket, hogy az önkormányzati alapfeladatok ellátása ne csorbuljon. Van iskolánk, óvodánk, háziorvosi és fogorvosi rendelőnk, védőnői szolgálatunk, ezek működtetése, a szociális gondoskodás fenntartása elé anyagi okok miatt nem kerülhettek akadályok. Ugyanilyen alkalmazkodás jellemző a közös önkormányzati hivatalunkhoz tartozó községek vezetésére. Ide tartozik Kallósd, Dötk, Pakod és Zalabér, valamennyi helyen azonosak a mai legnagyobb problémák, melyek ellen a polgármester társaimmal egyetértő módon, együttműködésben küzdünk, s ilyen kapcsolat jellemzi a hivatali munkát is, dr. Gajár István jegyző vezetésével.

Nemrég állami közútkezelői beruházással jelentős közlekedési infrastruktúra fejlesztés érintette Kehidakustányt, továbbá pályázati támogatásokkal folynak építkezések, s újabbak indítását segítendő több, már benyújtott pályázat vár elbírálásra.

- A település számára nagyon sokat jelent, hogy a Magyar Közút kezelésébe tartozó Dózsa György utca, a Zalacsány felé kivezető út, a koppányi külterületi út fel lett újítva - emelte ki a polgármester. - Közlekedésbiztonsági, utazási kényelmi és esztétikai szempontokat tekintve is igen jelentős javulást eredményezett ez a fejlesztés. Saját beruházásban zajlik a gyógyhelyfejlesztési pályázattal támogatott munka, ez a termálfürdő mögött lévő önkormányzati területet érinti. Járdaépítés történik, s ott épül fel a turisztikai információs iroda is, év végére tervezett befejezéssel. Újabb nyertes pályázat segítségével tudunk kiépíteni csapadékvíz-elvezető árokrendszert két helyen is. A Pircsi út mentén, valamint a kustányi településrészben az Öreg-hegyen kerül sor ezekre a munkákra. A kiépítésre kerülő betonozott nyílt árkok tartós megoldást jelentenek majd a megfelelő víz­elvezetésre, amit eddig a gyakori lemosódások miatt csak újabb és újabb ároktisztításokkal lehetett biztosítani. Reménnyel várjuk a Malombokrai és a Vágóhíd utca aszfaltozásának támogatási igényére benyújtott pályázat elbírálását, valamint a településen működő Deák Ferenc Napköziotthonos Óvoda felújítására és korszerűsítésére férőhelybővítéssel beadott kérelem támogatását. Mindkét pályázatot a Magyar Falu Program kereteiben meghirdetett támogatásra adta be az önkormányzat, és bízunk a pozitív döntésben. A községháza melletti területen a minap közterületi alkotásként helyeztük el a település címerét. Cél, hogy az identitásunkat hordozó nemes jelképünk attrakcióként való megjelenítéssel is legyen mind ismertebb.

A megfelelő településkép alakítása és fenntartása a zöldfelületek kezelésével is biztosított, ennek aktualitásairól a településvezető elmondta, hogy több helyen ágszáradások, felsővezeték védelem miatt végeztek gallyazásokat, pusztulás miatt fakivágásokra is sor került, azok helyén már elvégezték a pótlásokat is. Mindemellett mondhatni, hogy az idei „bodzavirágzás” tartós lesz Kehidakustányban: egy folyamat a zártkerti területen lévő, eddig csak helyrajzi számmal ellátott utak névadása, legújabban az 1732-es helyrajzi számú út kapta a Bodzavirág utca elnevezést.

- Biztató látni, hogy a járványhelyzet enyhülésével kezd visszatérni hozzánk az élet - jegyezte meg Lázár István. - A mi falunk egy fontos turisztikai település, nagyon várjuk, hogy ez újra jól érezhető legyen. ennek elindulása után az anyagi előnyökre még csak hónapokkal később számíthat az önkormányzat. Reméljük, hogy a kedvező változást az idei év meghozza, nőnek a bevételeink, s újabb, nagyobb léptékű fejlesztésekben tudunk gondolkodni. Mindennek fényében, tisztelt kehidakustányiak innen szólva is kívánok Önöknek jó egészséget, szép nyarat és sikeres hónapokat!

Horányi Árpád

További Kehidakustány hírek
Kehidakustány 2021. december 10.
Gazdag épített örökséggel, a tisztes múlthoz kötődő szellemiséggel őrzi, éli a hagyományokat Kehidakustány.
Kehidakustány 2021. október 12.
A nevelési és oktatási intézmények működési körülményeinek színvonalára folyamatosan nagy hangsúlyt fektet Kehidakustány önkormányzata, ennek is köszönhető, hogy növekvőben van az óvodai és iskolai gyermeklétszám.
Kehidakustány 2020. június 22.
A pünkösdi hétvégén sokan találkozhattak Kehidakustányban a csendes, panorámás fehér elektromos kisbusszal, mellyel az üzemeltető Kehidakustányi Turisztikai Egyesület nyílt napot tartott.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.