Hírek
Szeptemberben építők foglalták el Szigliget várát
Szigliget 2019. október 15. kedd
 
Rekonstrukciós munkálatok kezdődtek el szeptemberben a szigligeti várban

A beruházás miatt a település közkedvelt kirándulóhelye 2020 áprilisáig nem látogatható. Mindemellett az önkormányzat igyekszik fenntartani az évekkel ezelőtt megfogalmazott „Egész évben Szigliget” tartalmi kínálatot.

Balassa Balázs polgármester hangsúlyozta, hogy a hagyományos őszi-téli programok, szolgáltatások a vár látogathatóságán kívül várják a vendégeket. Rendezvényeik fő helyszíne ebben az időszakban szokott módon a szigligeti strand. - Október 19-20-án tartjuk a Szigligeti Süllő­fesztivált - emelte ki a közelgő tradicionális eseményt Balassa Balázs. - A hagyományőrző Balaton-parti rendezvényen a halételek mellett helyi gasztronómiai különlegességeket is kóstolhatnak majd a vendégek. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár, a színes programok minden korosztályhoz szólnak. A téli hónapokban a jégsport lehetőségeit, a frissülés kínálatát nyújtja a szigligeti strand. - A hideg szezonban, december 1-jétől február 15-ig működik a 17x30 méter nagyságú műjégpályánk a strandon - folytatta a polgármester. - Ugyancsak ott működik az ország legnagyobb merülő medencéjével rendelkező szauna házunk, benne két finn- és két infraszauna áll rendelkezésre. A szaunázást követően lehetősége nyílik a vendégeknek, hogy megmártózzanak a Balatonban, majd kifeküdjenek a nyugágyakra benti helyiségben vagy akár a teraszon, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a magyar tengerre.

Szigliget karácsonya és újév köszöntője ugyancsak egyedi program a Balaton partján, a településvezető felelevenítette, hogy mikre készülhetnek a téli ünnepekben a strandra látogatók: - Idén kilencedik alkalommal állítunk karácsonyfát a Balatonban, 2019. január 1-jén pedig már jubileumi jegyben, tizedszer várjuk a strandon az Újévi csobbanásra azokat a fürdőzőket, akik elég bátrak ahhoz, hogy megmártózzanak a fagypont körüli hőmérsékletű vízben. A polgármester részletesebben is szólt a téli ünnepkör programjairól. - December 24-én dél­előtt 10 és 12 óra között karácsonyi hangulatot varázsolunk a strandra, az ünnepi dalok mellett a gyermekeket és szülőket meleg teával, ajándékokkal várjuk. Eközben 11 órakor az Újévi csobbanás szervezői fürdőruhára vetkőznek, és beviszik a feldíszített karácsonyfát a Balatonba, amit aztán újév napján a jellemzően tömegeket vonzó csobbanás alkalmával hoznak ki a résztvevők a vízből. Szigliget polgármestere a vár felújítási munkálatai kapcsán tekintett az új esztendő szezonjára. - A fejlesztések során a felsővárban több épületrész is fedést kap, amelyekben interaktív kiállítóterek kerülnek kialakításra. Ezen­kívül új vizesblokk épül, valamint várkapu rekonstrukciók is megvalósulnak. A tavaszi kapunyitást követően számítunk ismét a jellemző nagy látogatottságra jó programokkal, reméljük, hogy sokan lesznek kíváncsiak történelmünk megújult nevezetességére, a Balaton várára.

 

További Szigliget hírek
Szigliget 2021. október 12.
Szigliget nevezetességeihez sokan hozzátartoznak oda kötődő, ott lakó jelességek, köztük a 90 éves Bokros Júlia keramikusművész.
Szigliget 2021. augusztus 17.
Szigliget az egész szezonban sokszínű programkínálattal várja vendégeit, a rendezvények a település több pontján szórakoztatják a közönséget.
Szigliget 2021. július 20.
Az utóbbi két év során zajló fejlesztéssorozat keretein belül közel 500 millió forintból újult meg a szigligeti vár.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.