Hírek
Boglár csúcsra jár: népszerű is, vonzó is
Balatonboglár 2019. október 1. kedd
 
Boglár csúcsra jár: két számjegyű az utóbbi években az idegenforgalmi adóbevétel növekedése, és az ingatlanárak sem jártak még olyan magasságban, mint mostanában.

Kilenc éve milliárdos adóssága volt a városnak, most 800 millió forintnyi tartalékkal zárul az önkormányzati ciklus. Mészáros Miklós balatonboglári polgármester szerint ennél beszédesebb számadat nem kell annak érzékeltetésére: honnan hová jutottak. – Közben folyamatosan fejlődtünk, olyan beruházásokkal, melyekre minden városlakó büszke lehet – így Mészáros Miklós. – Turisztikai fejlesztésekre koncentráltunk, valamint leromlott állapotú középületeink felújítására. Ha a turisztikára költünk, azzal növekedhetnek a bevételeink, az épületek rendbetétele pedig egyrészt esztétikailag és kényelem szempontjából hasznos, másrészt energiaspórolást jelent, s a megtakarítást szintén fejlesztésre fordíthatjuk.

Megújult Balaton­bog­láron a Platán strand és a többi strand is, valamint a Várdomb és a Szent Erzsébet park. – Kezd beérni munkánk gyümölcse – folytatta a városvezető. – Az elmúlt években kétszámjegyű a kúrtaxabevétel növekedése és a boglári ingatlanárak sem voltak még soha annyira magasak, mint jelenleg. Városunk tehát sikeres, népszerű. A helyi cégek, vállalkozások is egyre több iparűzési adóval gyarapítják az önkormányzati kasszát. Pályázataink sikeresek voltak, a megyei önkormányzat által odaítélt támogatásokból egymilliárd forintot tudtunk elhozni (nagyrészt a Platán strand és a kultúrház megújítására), büszke vagyok rá, hogy a megyei közgyűlés területfejlesztési bizottságának alelnökeként lobbizhattam Balatonboglár érdekében.

A munkahelyteremtés is az elmúlt évek fontos célkitűzése volt. – A Datalogic Boglárra településével több száz új munkahely jött létre, de jelentős bővítést hajtott végre a legnagyobb helyi cég, a Halker is. A Nemzeti Kézilabda Akadémia nem csak öregbíti a város hírnevét, de több milliárdos ingatlanfejlesztés is történt nekik köszönhetően és 100 dolgozónak adnak munkát. Persze, egy település nem csak kő és beton; figyelünk lakóira is, az önkormányzat által biztosított szociális védőháló sokaknak nyújt segítséget. Szociális intézményünk jól működik, felújítottuk azt is. A polgármester büszke a helyi evangélikus lelkésszel közösen kitalált élelmiszermentésre is. A boglári Tescóban megmaradt, jó minőségű élelmiszert (leginkább pékárut és zöldséget) heti rendszerességgel szétosztják a boglári és környékbeli rászorulók között, éves szinten 20 millió forint értékben. S hogy eljutott minden újszülötthöz, valamint 90 és 95 éveshez, felköszönteni őket.  

Magasösvény a Várdombon
Jelentős járda- és útépítési programot indítottak, továbbá a csapadékvízelvezető rendszerek újjáépítéséhez is hozzáfogtak, de mindkét területen akad még tennivaló a következő években is. – Lassan révbe ér a Platán strand több ütemű korszerűsítése, jövő nyárra átadhatjuk a megújult kultúrházunkat is, melynél újjáépített szabadtéri színpadon fogadhatjuk például a Kultkikötő előadásait. Sürgető teendő a körforgalom kiépítése a balesetveszélyes Tesco-kereszteződésben.

Sok száz millió forintos projekt tervei készülnek a Várdomb környékére; különleges, egyedi magasösvény szolgál majd attrakcióul, Európa egyik leghosszabb ilyen ösvénye épül majd meg. S tervezzük a Buborék strand fejlesztését is. De a következő években még inkább előtérébe kell kerüljenek a környezetvédelmi célú fejlesztések is; vannak már eredményeink a közvilágítás átalakítása és a középületek hőszigetelése terén, de ezt a programot tovább kívánjuk folytatni.

További Balatonboglár hírek
Balatonboglár 2019. augusztus 29.
Százezres vendégsereg érezte jól magát ezúttal is Bogláron, az egyik legnagyobb hazai ingyenes szabadtéri fesztiválon
Balatonboglár 2019. június 22.
Balatonboglár a fesztiválok városa, de az aktív pihenést keresők, a művészetek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat
Balatonboglár 2018. augusztus 29.
A tavalyiakat elérők, vagy kevéssel azt meghaladók a helyi turizmus idei mutatói
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.