Hírek
Boglár újabb sikeres nyarat zár
Balatonboglár 2018. augusztus 29. szerda
 
A tavalyiakat elérők, vagy kevéssel azt meghaladók a helyi turizmus idei mutatói

– Természetesen még nem zárult le a szezon, így nincsenek összesítések sem, de például a Buborék Strand bevétele, vagy a kúrtaxabevétel igen biztatóan alakul; a tavalyihoz hasonlóan, vagy egy kicsit annál jobban – mondta az InfoRégiónak augusztus huszadikát követően Mészáros Miklós balatonboglári polgármester. A tendencia tehát várhatóan folytatódik, évről-évre egyre jobbak a turisztikai mutatók Balatonbogláron.

Az idénre megújult, nevet is változtatott egykori BB szüreti fesztivállal, a BB Boglári Balaton Fesztivállal lezajlottak a nagy nyári rendezvények. A Balaton-átúszás volt az első, melyen idén is sok ezren teljesítették a próbát. Idén még nagyobb sikerrel zajlott a Babel Sound, a messzeföldön ismertté lett világzenei fesztivál, és ezúttal is megtalálta közönségét a nagy hagyományokkal bíró Jazz és Bor Feszt. A program apróbb módosítása és az először tavaly bevezetett területlezárás is bevált – értékelte a polgármester a BB Boglári Balaton Fesztivált, melyen ezúttal is százezres tömeg szórakozott a négy nap során. – A programszervező nyitott a fiatalok felé, a fesztiválközeli utcák lezárásával pedig az ott élők dolgát, közlekedését könnyítettük meg – így Mészáros Miklós. – Nem kis terhet vállalt ezzel a hivatal, hiszen kétezer behajtási engedélyt adtunk ki. Húszezres tömeg hallgatta Majkát és Curtist, de például nagy sikert aratott a Lord és az Apostol is. A szervezők jövőre újabb változtatásokat terveznek.

BB Fesztívál-nyító: Mészáros Miklós polgármester, (mögötte) Kukola Zoltán, a BB igazgatótanács elnöke,
Móring József Attila országgyűlési képviselő és Bíró Norbert, a Somogy megyei közgyülés elnöke

Jelentős fejlesztések kezdődnek a városban a szezon elmúltával. Közel egymilliárd forintot költhet Balatonboglár erre a célra a TOP-os pályázati program részeként, a megyei közgyűlés döntése értelmében. Ebből eddig az óvodaudvar 15 milliós korszerűsítése zajlott le. Hetvenmilliós ingatlanfejlesztés zajlik a Platán gondozási központnál, a város szociális intézményénél. A közeljövőben várható a közbeszerzési kiírás megjelenése a Platán Strand következő fejlesztési ütemére, mely 260 millió forintos beruházást jelent. Ennek részeként a kikötőig meghosszabbítják a Borudvar-sétányt, új sétaút is készül a Borudvartól a Balaton felé új pavilonokkal, a harmadik sétány pedig a tó partján létesül, a Balaton csavargőzösig. A polgármester azt mondta: szeretnének ezekkel a fejlesztésekkel a jövő nyári szezonra végezni.

Zajlik a Zöld Város program tervezése, ami 610 milliós fejlesztést jelent. Ebből a művelődési házra jut 300 millió, a még a névadó, Varga Béla által építtetett ház felújítása régi adóssága a városnak. Újabb 260 millió forint jut ebből a projektből is a Platán Strandra; a tér belseje alakul át sétautakkal, játszóterekkel. Összesen tehát félmilliárd forintot költhetnek a város tóparti „főutcájának” környezetére. De jut 55 millió a városközponti főtér csinosítására is. Saját erőből a város útjait és járdáit újítja meg az önkormányzat, ami folyamatos feladat évről-évre. Egy újabb pályázat révén pedig, 100 millió forintból a római út aszfaltozása készülhet el, Szőlőskislaktól Balatonlelle felé.

Mészáros Miklós kiemelte: bár Lengyelország II. világháború alatti történelmének része Balatonboglár, még csak most írnak alá először testvértelepülési szerződést; augusztus 31-én történik ez meg, egy lengyel tóparti turistaközponttal, Grodek Nad Dunajcemmel.

A polgármester a következő időszak programjai közül az októberi Töklámpás Fesztivált emelte ki, melyet hagyományosan a szőlőskislaki városrészben tartanak, tökéletes tökételek kóstolójával. S ha Balatonboglár, akkor ma már feltétlenül megemlítendő a NEKA, a Nemzeti Kézilabda Akadémia is.– Nagy büszkeségünk lett az elmúlt négy év során, ez az időszak bizonyította létjogosultságát, azt, hogy megérte Bogláron létrehozni a hazai kézilabda-utánpótlás képzési központját – vélekedett a boglári városvezető. – S örömünkre már az eredmények is jönnek: világbajnok és világbajnoki második lett korosztályában az U 20-as, illetve az U 18-as leány kézilabda válogatott, nekás növendékek egész sorával a csapattagok között. E mellett friss információ, hogy a nemzetközi kézilabda-szövetség Balatonboglárt európai képzési és diagnosztikai központtá választotta. Ilyen négy lesz a világban, Európában csak itt. S ez újabb beruházással is jár; épül majd egy újabb csarnok a jelenlegi mellé. Európai tudományos kutatás és edzőképzés zajlik majd a boglári központban.

És persze Mészáros Miklós azt sem felejtette el hangsúlyozni: Balatonbogláron változatlanul ingyenes marad a parkolás és a strandolás…

Boglári programok, a nyáron tú
lOkt. 13.-14.: Töklámpás Fesztivál
Nov. 8.-11.: Márton-napi libanapok
Jan. 5.: Déli Téli Party, utószilveszter I. 

További Balatonboglár hírek
Balatonboglár 2019. október 1.
Boglár csúcsra jár: két számjegyű az utóbbi években az idegenforgalmi adóbevétel növekedése, és az ingatlanárak sem jártak még olyan magasságban, mint mostanában.
Balatonboglár 2019. augusztus 29.
Százezres vendégsereg érezte jól magát ezúttal is Bogláron, az egyik legnagyobb hazai ingyenes szabadtéri fesztiválon
Balatonboglár 2019. június 22.
Balatonboglár a fesztiválok városa, de az aktív pihenést keresők, a művészetek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.