Hírek
Nyárutói piknik a boglári Gömbkilátó tövében
Balatonboglár 2019. augusztus 29. csütörtök
 
Százezres vendégsereg érezte jól magát ezúttal is Bogláron, az egyik legnagyobb hazai ingyenes szabadtéri fesztiválon

A 43. Boglári Szüreti Fesztivál is nagy sikerrel zajlott le annak ellenére is, hogy a korábbi fő támogató és szervező kiszállt.
A rendezvény fő támogatója idén már a balatonboglári önkormányzat volt.– Százezres vendégsereg érezte jól magát ezúttal is Bogláron, az egyik legnagyobb hazai ingyenes szabadtéri fesztiválon – összegzett Mészáros Miklós balatonboglári polgármester.
– A gasztronómiai kínálat és az immár három színpadon zajló koncertek mellett (utcazenész színpad is volt, kifejezetten a rétegzene kedvelőinek) a bor került a középpontba, mégpedig úgy, hogy ezúttal nem egy márka volt jelen, hanem az ország összes borvidékének nedűiből kóstolhattak a vendégek.

Különleges élményt jelentett a Szentegyházi Gyermekfilharmónia erdélyi ifjúsági zenekar és gyermekkórus fellépése, a 140 fős társulatot Haáz Sándor karnagy vezette. Nyolc éve zenéltek és énekeltek utoljára Bogláron. S ha már különlegesség: a sehol másutt nem látható Tesla-show az elektromosság jegyében zajlott, villámok cikáztak a színpadon zene és tánc kíséretében.– Új arculatot keresünk a fesztiválnak és úgy látom, jó úton indultunk el – tette hozzá Mészáros Miklós. – A minőség felé mozdultunk el a programkínálat tekintetében és a következő években is egyre inkább erre törekszünk. Minőségi borok, igényes zenei kínálat – ez jellemzi majd a következő fesztiválokat is.

Balatonbogláron egyébként ezzel még nem ért véget a szezon programkavalkádja. Változatosnak ígérkezik a Tesco országos családi napja szeptember 6-án és 7-én, mely nyilvános rendezvény.

Szeptember 13-án és 14-én pedig a Gömbkilátónál lépnek fel világsztárok; Balatoni Piknik a Várdombon, így hívogatják az érdeklődőket amolyan nyárutói zenehallgatásra. A Morcheeba, Róisín Murphy, Gilles Peterson, Nicola Conte, a Nubiyan Twist, Bebel Gilberto, José Gonzalez – különböző műfajok kiváló fellépői, a boglári kilátó páratlan környezete pedig adott a kétnapos, nyári szezon utáni ellazuláshoz….. 

További Balatonboglár hírek
Balatonboglár 2019. október 1.
Boglár csúcsra jár: két számjegyű az utóbbi években az idegenforgalmi adóbevétel növekedése, és az ingatlanárak sem jártak még olyan magasságban, mint mostanában.
Balatonboglár 2019. június 22.
Balatonboglár a fesztiválok városa, de az aktív pihenést keresők, a művészetek iránt érdeklődők is megtalálhatják számításukat
Balatonboglár 2018. augusztus 29.
A tavalyiakat elérők, vagy kevéssel azt meghaladók a helyi turizmus idei mutatói
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.