Hírek
Élénk kulturális élet és fejlődés Alsópáhokon
Alsópáhok 2023. július 18. kedd
 
A helyi művészetteremtés tradícióira épül Alsópáhok kulturális közélete, s ugyancsak töretlen a településre régóta jellemző fejlődési tendencia.

Czigány Sándor polgármester a községnek hozott jó hírnévként beszélt arról, hogy a Bodzavirág Népdalkör idén hatodszor volt házigazdája az országos Arany Páva Nagydíj népdal­éneklő versenynek, melyen ezúttal immáron nyolcadik alkalommal nyerték el az Arany Páva Nagydíjat.

- Az együttes múltja 24 évre tekint vissza - mondta a polgármester. - Hallhattuk őket az idén először tartott Alsópáhoki Sokadalom rendezvényen is, ahol műsort adott a 20 éves Allegrezza Kórus, az ugyancsak két évtizede működő Nefelejcs Nyugdíjas Klub énekkara, a White Horse rock’n roll tánccsoport, szerepeltek az óvodások és az iskolások. Voltak vendég fellépők: a Marcali 3 Tenor, a harmonikás Márió, a Start zenekar. A rendezvény keretében zajlott le a Zalai Tűzoltó Kupa, a versenyt a helyi csapat nyerte.

A hétköznapok a fejlesztéseket hozzák Alsópáhok életébe, Czigány Sándor elmondta, hogy a volt termelőszövetkezeti telep mellett vezető mezőgazdasági úton újjáépítették a Kátyán-patak feletti hidat, a Kossuth utcában új játszótér készült el, jól halad a zártkerti utak aszfaltozása, ősszel pedig folytatódik a keszthelyi útelágazótól Sármellék felé az út keleti oldalán a járdaépítés. A Fő út mentén a Felsőpáhok felőli falurészen tart az árok feletti átjárók felújítása.

Az önkormányzat szeptember első felében hagyományosan a térségi Aranykorúak Társaságával közösen rendezi meg a szüreti felvonulást, ekkor avatják fel a pályázattal elnyert új rendezvénysátrat.

H. Á.

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
Alsópáhok 2023. október 18.
Alsópáhok lakói a jövő év júniusa elején lehetőséget kapnak, hogy „megadják az 5-öst” Czigány Sándor polgármesternek.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.