Hírek
Építkezés, ünneplés, megbecsülés Alsópáhokon
Alsópáhok 2023. október 18. szerda
 
Alsópáhok lakói a jövő év júniusa elején lehetőséget kapnak, hogy „megadják az 5-öst” Czigány Sándor polgármesternek.

A településvezető a negyedik választási ciklust tölti, érdeklődésünkre elmondta, hogy döntött: ötödik alkalommal is pályázik a polgármesterségre. Mint említette, a lakosságtól a munkájáért eddig többször megkapott bizalom bátorítja, s készteti erre. A soron lévő és tervezett feladatokról a további tenni akarás szándékával beszélt.

- A Magyar Falu Prog­ramban elnyert újabb pályázati támogatással folytatódik a belterületi járdaépítés a keszthelyi útelágazótól Sármellék irányába, a keleti oldalon. Egy 210 méter hosszú szakaszon került sor 1,5 méter szélességben díszburkolatos fedésre, a karmacsi Kar-Pa BT. kivitelezésében. Már elnyert újabb pályázati forrás segítségével hasonló nagyságrendben folytatódhat a munka tavasszal, a cél, hogy 2025-re a település déli határáig teljes hosszban felújításra kerüljön a járda, az önkormányzat szándéka, hogy 4-5 éven belül pedig a nyugati oldalon is megtörténjen a járdafelújítás - mondta a polgármester. - Finisében vagyunk a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert pályázati támogatással megvalósuló külterületi közutak felújításának, ez a munka a település jövője szempontjából stratégiailag fontos útszakaszok jelentős részét érinti, amik szorosan kapcsolódnak a belterülethez. Összességében mintegy 6 kilométer zártkerti út építése fejeződik be október végéig, ottani ingatlantulajdonosok, állandó lakosok közlekedési körülményei javulnak, ezeket az utakat használja számos őstermelő és vállalkozás. Jelenleg a vízelvezető beton folyókák kiépítése, a padkák kavicsozása tart.

Alsópáhokon a kulturális közélet is töretlen, ahogyan a településre régóta jellemző fejlődési tendencia. Czigány Sándor hangsúlyozta, hogy a fejlesztésekkel javuló komfort mellett kiemelkedően fontosak azok az események, amik a közösségi élet színtereit, a kikapcsolódást, a megbecsülést jelentik. A közelmúlt ilyen programjaira tekintett vissza.

- Színes tartalommal került sor a nyári fesztiválra, ami egy összetett rendezvény volt: ez alkalommal adtunk otthont a Zalai Tűzoltó Kupa versenynek, melyen a házigazda egyesületünk remek teljesítményt nyújtott, délután pedig zenés kulturális műsor kínált szórakozást. Szerepeltek a helyi művészeti csoportok, vendég fellépő volt a harmonikás Márió, a Marcali 3 Tenor. Már hagyományosan nálunk került sor a Vöröskereszt színeiben működő, nyugdíjas közösségek alkotta térségi Aranykorúak Társasága szüreti ünnepére, az önkormányzatunk és a helyi vöröskeresztes szervezet közreműködésével. Alsópáhok főútján 14 feldíszített jármű vonult fel, majd a színpadon a klubok, művészeti csoport bemutatói követték egymást, a programnak voltak gyermekszereplői is. Ezen ünnepség keretében avattuk fel a Leader pályázati támogatással elnyert rendezvénysátrunkat. Majd a gondoskodás, a megbecsülés jegyében tartottuk meg az idősek napját, amelyen Horváth Károly népzenész Zala zenekara muzsikált, fellépett Laposa Julcsi, Junior Príma díjas népzenész. Az esemény egy fénypontja volt a településen hosszú ideje dolgozó háziorvosunk, dr. Molnár Gábor főorvos munkájának elismerése, az Alsópáhokért kitüntető cím adományozásával - mondta a falu közéleti eseményeiről Czigány Sándor.

Horányi Árpád

További Alsópáhok hírek
Alsópáhok 2024. március 13.
Egy településért sosem lehet elegendőt tenni, csak sokat, hiszen az újabb és újabb tennivalók folyamatosan jelentkeznek.
Alsópáhok 2023. december 12.
A karácsony közeledtének ideje, ünnepe évről évre elhozza a békesség, a gondoskodás, az emberi egymásra figyelés jelentőségének üzenetét.
Alsópáhok 2023. július 18.
A helyi művészetteremtés tradícióira épül Alsópáhok kulturális közélete, s ugyancsak töretlen a településre régóta jellemző fejlődési tendencia.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.