Hírek
Sport, szüreti vigasság, kutyás nap Cserszegtomajon
Cserszegtomaj 2022. október 18. kedd
 
Cserszegtomaji sportoló nemzetközi versenyben nyújtott teljesítménnyel segítette a Magyarországot képviselő csapatot a dobogóra jutáshoz. Több hagyományos helyi program pedig az őszi közéletet gazdagította sokféleképpen.

A Szervátültetettek és Művesekezeltek XI. Európa Bajnokságán a második helyet szerezte meg a magyar csapat, melyben Móricz Barnabás cserszegtomaji sportoló is szerepelt az önkormányzat támogatásával. A 17 éves fiatal a felmenői útjára lépett, az egész családot körülöleli a sport szeretete. Ifjú kora óta asztaliteniszező édesapja edzései mellett fejlődik a sportágban. A szervátültetettek hazai versenyrendszerében már többször szerepelt sikeresen, az EB első nemzetközi versenye volt. Egyéni mérkőzésben ezüstérmet szerzett, a párosok versenyében társával, Szabó Bencével együtt pedig a dobogó harmadik fokára állhatott.

- Büszkesége a falunknak a hozott eredmény - hangsúlyozta Elekes István polgármester, hozzátéve, hogy ez erősíti a települési sportélet hírnevét, amiben két hagyományos program is jelen van. - Idén szeptemberben több mint százan álltak a Cserszegtomaj Futás néven ismert versenyünk rajtvonalához, különféle távú kategóriában. Majd országos részvételű mezőnnyel rajtolt el nálunk október elején az immár 6. Vadlán Ultra terepfutó verseny.

Rendre fűszerezi a helyi közéletet a Szüreti Vigasság, méltón ahhoz, hogy a település neve benne van egy világhírű szőlőfajtában. A dr. Bakonyi Károly helyi nemesítő által előállított cserszegi fűszeressel a falu szőlészete-borászata is jegyzett. A szeptemberi szüretünnepre visszatekintve a polgármester elmondta, hogy az esős, szeles időjárás nem minden tervezett programnak kedvezett. A felvonulás így elmaradt, a must azonban igazi közösségi munka eredményeként csordult, a szél és az eső a jó hangulatot sem elfújni, sem elmosni nem tudta. Kora estétől mulatós műsor is gondoskodott erről, a szüreti bállal pedig hajnalig kitartott a jókedv.

Az őszidő Cserszeg­tomajon nem szűkölködik szórakoztató programokban. Elekes István felidézte, hogy idén már hagyományok körébe tartozóan kerülhetett sor a tavaly első ízben tartott kutyás napra. Különféle kategóriákban kiírt versenyekbe 26 ebtartó nevezte be kedvencét. A zsűri kiválasztotta Cserszegtomaj legaranyosabb kutyakölykét, legügyesebb kutyáját, a legszebb kutyapárost. A Keszthelyi Kutyasuli bemutatója ugyancsak látványos, és tanulságos is volt: a képzett állatok megmutatták, hogy a gazdiktól kapott szeretetet, türelmet milyen okos viselkedéssel képesek meghálálni.

A településen idén első alkalommal tartották meg az önkormányzatok napját, aminek keretében a hivatali épületben gyermeksarkot avattak.

- A létesítésre a Zala Megyei Család, Esély­te­remtő és Önkéntes Ház által kiírt pályázaton nyertünk támogatást - említette a polgármester, így is kifejezésre juttatva az ügyfélbarát-családbarát hivatali munkát. Az ilyen módon végzett önkormányzati szolgálat volt a témája a kultúrházban tartott fórumnak is, a helyi vezetők és érdeklődő vendégeik körében zajlott eszmecserével.

Fejlesztési témakörben zajlott le nemrég egy lakossági fórum, ahol a Rezi úti járdaszakasz felújítási módját vitatták meg. Kivitelezői vélemény szerint a szakaszon a fák gyökérzete miatt nem garantálható az új aszfaltréteg tartóssága, a szükséges mértékben való gyökérzetcsonkolás pedig a fák kidőlési veszélyét jelentené. Mindezt külön szakértő is megerősítette. A fórumon elhangzottak után a fakivágást ellenző lakók egy fő kivételével a biztonságos járdafelújítás mellé álltak. Az önkormányzat a fák pótlásáról gondoskodik.

A hagyományok jeles napjainak sorában Cser­szeg­tomaj november 12-én ünnepel Márton napot tartva lámpás felvonulással, misztériumjátékkal, a tomaji Szent Anna templom közösségének rendezésével.

H. Á.

További Cserszegtomaj hírek
Cserszegtomaj 2024. március 13.
A természettel való barátság, a közösséget erősítő programok sora és a településfejlesztés hármas egysége jegyében éli tavaszát Cserszegtomaj.
Cserszegtomaj 2023. december 12.
A napokban tartotta meg az éves közmeghallgatást Cserszegtomaj önkormányzata.
Cserszegtomaj 2023. november 15.
A gyarapodás, a gondoskodás, a közélet lakossággal való közös irányítása, az ünnepek és az emlékezések megtartása jellemzi Cserszegtomaj önkormányzatának munkáját.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.