Hírek
Búcsúünnep, falunap a szépen fejlődő Karmacson
Karmacs 2022. augusztus 16. kedd
 
Mindamellett, hogy pályázatokon nyert anyagi források segítségével tud érdemben fejlődni Karmacs, a közösségi programok nívós megtartásához szükséges kiadásokra is igyekszik a település kellő fedezetet biztosítani.

- Az idei búcsúünnepi és egyben falunapi rendezvényünkkel egy pályázati támogatási ciklus zárult - mondta a programok pénzügyi hátteréről Kelemen István polgármester. - A TOP 5.3.1-16 pályázattal konzorciumban Rezivel és Vindornya­szőlőssel közösen nyertünk 30 millió forint támogatást egyenlő arányban való felhasználhatósággal, 4 évre szólóan. Ebből jutott a korábbi szüretünnepek, az asztalitenisz bajnokságok, az idősek napja rendezésének kiadásaira, az önkormányzati honlapunk kommunikáció fejlesztésére, a falunapi rendezvényünkre használtuk fel az utolsó tételt. A szórakoztató műsorban vendégszerepelt a Megarox Társulat operett és musical előadással, fellépett Postás Józsi zenész, a rendezvényen produkciójával szomszédolt az alsópáhoki Nyugdíjas Klub.

A település a fejlesztések révén a hétköznapokban is kellemes miliőt nyújt a lakosságnak. Jellemző módon sikeres pályázatok segítik a szükséges felújítási, korszerűsítési munkákat, továbbra is számítanak a rendezvények finanszírozását segítő támogatási lehetőségre. A tervezett beruházások idei megvalósítását a Magyar Falu Program keretében már 4 sikeres pályázat alapozza meg.

A polgármester sorolta: - Szeptemberben el tudjuk kezdeni a Szent Anna téri járda felújítását térköves burkolat készítésével, a Békás tó melletti út aszfaltozása is elkészül még idén az arra elnyert 17 millió forint felhasználásával, s 5,7 milliós támogatásból a temető kerítése lesz felújítva. Továbbá fejleszteni tudjuk a közterület fenntartó gépparkunkat, ehhez a 8,7 milliós pályázati forrás áll rendelkezésre. A meglévő erőgépünkkel működtethető adaptereket vásárolunk, egyebek közt ágaprítót, hóeltakarításra is alkalmas tolólapot, úttisztító seprűt. A beszerzések megkezdődtek a szép, tiszta rendezett Karmacsért.

H. Á.

További Karmacs hírek
Karmacs 2024. március 13.
Testvérkapcsolati jubileum jegyében az erdélyi Csíkszentsimon településen farsangolt Karmacs önkormányzati képviselete.
Karmacs 2023. december 12.
A minap köszöntötték Karmacson az időseket, majd jótékonysági bált rendeztek az óvodáért a szülők, az első decemberi hétvégén feldíszítették a településközpontban a falu karácsonyfáját, megörvendeztette a gyermekeket a Mikulás, az adventi ü
Karmacs 2023. október 18.
Várhatóan még idei kezdéssel elindulhat Karmacson a háziorvosi rendelésnek és a védőnői szolgálatnak helyet adó egészségház felújítása, több más fejlesztési célú munka mellett.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.