Hírek
Anyagiakkal szűkösebben, a nyitásra színesen tervez Szigliget
Szigliget 2021. február 22. hétfő
 
Több folyamatban lévő beruházás lebonyolításának feladatával együtt időközi választás eredményeként tavaly ősszel vette át Szigliget polgármesteri teendőit Balassa Dániel.

A járványhelyzet a folyamatban lévő beruházási munkákat nem akadályozta, azok egy része a múlt évben el is készült, az áthúzódó kivitelezések a kora tavaszig fejeződnek be. Balassa Dániel az aktualitásokról szólva elmondta, hogy az önkormányzat a napokban megalkotta az idei költségvetési rendeletet, ami 800 millió forintot meghaladó összegével a tavalyinál szerényebb. Hozzátette: sikeres pályázatok esetén azonban milliárdon felüli büdzsével is számolhatnak, elérve a 2020-as évi szintet.
- A strandunkon a Kisfaludy-pályázati támogatással finanszírozott munkák tavaly év végére elkészültek - pillantott vissza a polgármester. - Megújult a zöldfelület, épült 3 öltöző, mozgássérült személyt vízbe emelő eszköz lett telepítve, és felújítottuk a strand közepén lévő vizesblokkot is. A település több utcájának önerős javítási munkái ugyancsak befejeződtek a múlt évben a költségvetésben tervezett ingatlanértékesítésből befolyt pénz ráfordításával. Fő nevezetességünk, a vár 470 milliós rekonstrukciója teljes egészében márciusban lesz készen, akkorra fejeződik be az óvoda kerítésépítése is, amire ugyancsak pályázati forrás nyújt fedezetet. Az önkormányzat konzorciumvezetője a Szigliget-Tapolca kerékpárút építésének, ez tervezési fázisban van, egy újabb szakasz dokumentációja készült el idén.
Az említett szűkös költségvetésben önerős beruházással idén nem számol a falu vezetése, a pályázati lehetőségeket azonban nagy figyelemmel kísérik, elsősorban infrastrukturális fejlesztési források elnyerésének céljával.
- A hangsúly minden tekintetben a működés biztonságán van - emelte ki Balassa Dániel. - Útfelújításra, járdaépítésre, csapadékvíz-elvezetés megoldására szükség volna, de csak pályázati forrásból lesz módunk ezek indítására. A pénzügyek mellett működési stabilitáshoz tartozóan kezeljük a létszám kérdést is, nem volt leépítés, sőt a fizikai állományt bővítettük. A falugazda irányításával dolgozó csoport sokféle közterület fenntartó és karbantartó munkát lát el, így kevesebb feladatot kell külső megbízások révén elvégeztetni.
Amire pedig nagyon készül Szigliget, az a járványhelyzet szorító korlátjainak enyhülése, a közösségi élet indulása.
- Programtervünk van, kellő anyagi háttérrel. Húsvéti rendezvénnyel még nem számolunk, de bízunk a pünkösdi várfesztivállal történő nyitás lehetőségében, abban, hogy megtarthatjuk a várbeli hagyományőrző napokat, a szokásos koncerteket. Több kisebb közösségi rendezvényt is szeretnénk életre kelteni idén, régebbi eseményeket újraszervezve, falunapi ünnepet tartva, amik főként a helyi lakosságnak jelentenek szórakozást - sorolta Balassa Dániel.
H. Á.

További Szigliget hírek
Szigliget 2021. október 12.
Szigliget nevezetességeihez sokan hozzátartoznak oda kötődő, ott lakó jelességek, köztük a 90 éves Bokros Júlia keramikusművész.
Szigliget 2021. augusztus 17.
Szigliget az egész szezonban sokszínű programkínálattal várja vendégeit, a rendezvények a település több pontján szórakoztatják a közönséget.
Szigliget 2021. július 20.
Az utóbbi két év során zajló fejlesztéssorozat keretein belül közel 500 millió forintból újult meg a szigligeti vár.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.