Hírek
Szigliget készül a szezonra
Szigliget 2021. április 26. hétfő
 
Kisebb fejlesztésekkel és a már folyó pályázati támogatású beruházások folytatásával indította az évet Szigliget község önkormányzata.

A várban a magyar állam által támogatott felújítás utolsó lépcsőfoka zajlik, a felsővári kiállítások berendezése várhatóan a nyárra elkészül. Így a szezonban olyan interaktív kiállítások mutatják be Szigliget és a Balaton történelmét, melyek méltóak lesznek a településhez és a várhoz. Folyamatban van a község óvodájának rekonstrukciója, a tavaly elkészült tetőfelújítást követően idén az óvodakerítés egy szakasza lesz rendbe hozva a Magyar Falu Program pályázati támogatásából.

Közben a település vezetése kisebb fejlesztéseket is megvalósított a saját dolgozóival. Kitisztították és bekerítették az egykor működő szennyvíztelep területét, korlátokat helyeztek ki a Réhelyi út menti árkoknál, elkészült a várban a Török Bálint kapu faszerkezetének cseréje. Magánkezdeményezésre az önkormányzat kihelyezett egy kupakgyűjtő szívet, a gyűjtés jótékonysági célokat fog szolgálni.

Szigliget számára rendkívül fontos volt mindig is környezetének megőrzése. Ezt a célt szolgálja az új településrendezési terv megalkotása, melynek elfogadásáig a település külterületein változtatási tilalom lépett életbe. Emellett a település vezetése a jövőre is gondolva környezettudatos fejlesztéseket igyekszik megvalósítani. Márciusban 70 fa lett elültetve a közterületeken. Ebből húsz darab a jelenleg is kialakítás alatt álló Soponyai úti pihenőparkba került, ahol folyamatosan zajlik a munka.

A lakosság és az önkormányzat összefogását példázta az április 10-i „Tavaszi nagytakarítás” akció, mely során a település több pontján gyűjtöttek szemetet az önkéntesek. Egy délelőtt alatt öt kisteherautó hulladék jött össze, melyet Németh Zoltán helyi vállalkozó szállíttatott el.

Szigliget vezetése 2021-re az utóbbi évek munkájának köszönhető stabil költségvetés mellett is kíván fejleszteni, a pályázati lehetőségeken túl saját forrásból is. Ezek alapja pedig a nyári szezon turisztikai bevétele lehet, melyet a település által kezelt vár és a strand fogalmából tud előteremteni a falu.

Balassa Dániel

polgármester

További Szigliget hírek
Szigliget 2021. október 12.
Szigliget nevezetességeihez sokan hozzátartoznak oda kötődő, ott lakó jelességek, köztük a 90 éves Bokros Júlia keramikusművész.
Szigliget 2021. augusztus 17.
Szigliget az egész szezonban sokszínű programkínálattal várja vendégeit, a rendezvények a település több pontján szórakoztatják a közönséget.
Szigliget 2021. július 20.
Az utóbbi két év során zajló fejlesztéssorozat keretein belül közel 500 millió forintból újult meg a szigligeti vár.
nap képe
Káli-medence, Kopasz-hegy
legfrissebb újságunk
Nyugat-Balaton
Dél-Balaton
kapcsolat


Hargitai Beáta

cégvezető - főszerkesztő
hargita.bea@t-online.hu
Mobil: +3630/387-1819

Tel-Info Bt.
Ügyfélszolgálati iroda:
8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.
Telefon: +3683/511-890

Helikon Info Kft.
Ügyfélszolgálati iroda:
8600 Siófok, Kele u. 5.
Telefon: +3684/317-922

Ügyfélszolgálati irodánk: 8360 Keszthely, Széchenyi u. 1-3.

Telefon: +3683/511-890 Mobil: +3620/9392-970
E-mail: molnar.andras@regio1.hu
© 2017 inforegio.hu Minden jog fenntartva.